Maria Teresa Llobet

Millora personal

example graphic

La millora personal es produeix al evolucionar tot allò que d'una manera o una altra trava o minva la meva qualitat de vida per poder gaudir del màxim benestar possible.

Aquestes són algunes de les situacions que solen crear malestar:

Problemes de relació amb els altres

De vegades no entenc la manera de fer dels altres o crec que els altres no m'entenen o no sé com acostar-me o de seguida sento que m'ataquen o, de vegades, també sento que no agrado als altres. Aquestes i altres situacions fan que «em senti sol» o que «em tanqui portes» a possibles relacions personals o professionals.

Estar sempre enfadat

M'adono que m'enfado molt fàcilment. De vegades, no em perdono haver-me equivocat, per exemple, o no haver sabut respondre a temps, o no haver estat bastant ràpid o prou perfecte. En realitat, em puc enfadar per tantes i tantes coses! Amb mi mateix i també amb els altres. Pot ser que no m'hagin tingut en compte, o no fan allò que jo espero o, vés-te a saber! Potser fa tant de temps que estic enfadat que ja no sé ni per què.

No saber quins són les meves necessitats

Sovint em costa molt escollir i per moltes voltes que li dono no sé què és el que necessito. Per no quedar-me paralitzat pel dubte, necessito sortir del meu cap i connectar amb les meves sensacions corporals, perquè elles em diuen constantment què és el que necessito.

Mantenir situacions obertes del passat

Allò que no vaig fer; allò que no em vaig gosar dir; allò que m'hagués agradat fer; aquest dia que hauria abraçat, plorat o anomenat; l'ocasió en què m'hauria anat, però em vaig quedar; el dia que m'hagués acomiadat, però vaig donar un cop de porta. En resum: paraules i gestos que van quedar pendents o que vaig deixar a mig fer. Tota l'energia que al seu moment vaig mobilitzar, però que no vaig alliberar, s'ha quedat tancada dins de mi. Els assumptes pendents no deixen mai d'aparèixer fins que no es tanquen, per això, de tant en tant, potser més sovint del que jo voldria, van i van apareixent fins i tot quan ja pensava «això està superat». La bona notícia és que, encara que sigui a un altre moment i un altre lloc, aquestes situacions *inconclusas es poden treballar i tancar.

Necessitat de (re)enfocar la meva vida professional

Treballar en el mateix de sempre no em satisfà. Crec que puc fer alguna cosa diferent del que he fet fins ara. M'he jubilat. M'he quedat sense el treball que he fet tota la vida. Ara tinc temps per descobrir les meves capacitats i engegar nous projectes. Aquestes són, entre unes altres, algunes de les situacions en les quals cal reinventar-se, reciclar-se, explorar fins a descobrir el meu talent, allò que realment em mou, allò que sempre ha estat amb mi i que per diverses circumstàncies no he parat esment i no he pogut desenvolupar. Ajudar-te a descobrir el teu talent, a buscar els teus recursos i esbrinar com engegar el teu nou projecte: aquesta és la meva proposta.