Maria Teresa Llobet

Qui sóc

example graphic
La meva història personal de superació

Als 37 anys el meu organisme es va rebel·lar en forma d'ansietat. Per la manera de relacionar-me que tenia, tant amb mi mateixa com amb els altres, ara sé que el cas estrany hagués estat que no l'hagués sofert, però en aquells dies no tenia consciència d'això. No sabia perquè tènia pors, ofecs, taquicàrdies, i dolors musculars. Tampoc sabia si podria viure algun dia tranquil·la. L'única cosa que sabia és que havia de buscar una sortida si no volia estar prenent ansiolítics la resta de la meva vida. Vaig començar a practicar ioga i meditació, això em relaxava però com només tractava els símptomes era un alleujament temporal. També em vaig formar en PNL i pensament positiu. Em passava el dia posant-me música zen i repetint-me mantres com " Tot aquesta bé, Estic tranquil·la i no passa res" però em funcionava només a estones. Amb el temps vaig descobrir que quan el treball és només mental el resultat és poc durador. Vaig continuar buscant com sortir d'aquest estat que no em deixava viure en pau. Un metge amic em va recomanar un psicoanalista i vaig estar cinc anys fent psicoanàlisi i descobrint els meus traumes i entenent moltes coses de les quals no era conscient. Això em feia estar més tranquil·la, però en segons que situacions encara em sentia molt insegura i de tant en tant (inexplicablement, pensava jo) tenia algun atac de pànic.

La determinació d'avançar malgrat les dificultats sempre ha estat una característica meva. Així que no em vaig rendir i encara que hi havia moments que pensava que ja res em podia ajudar, em vaig donar una nova oportunitat. Vaig començar un nou recorregut i em vaig formar en teràpia Gestalt que em va ajudar a adonar-me de quins són les meves capacitats i les meves necessitats. Vaig prendre també consciència que la vida és ara mateix i que els conceptes de passat i futur només existeixen dins del nostre cap. Vaig ser capaç de trencar amb els pensaments recurrents i obsessius perquè quan ens passem massa temps creant aquest tipus de discurs ens perdem l'oportunitat de viure el present, que és el que ens dóna tranquil·litat i fa que la vida sigui més rica.

Paral·lelament a aquest procés, també vaig fer treball corporal amb la Diafreoterapia i la Tècnica Alexander i posteriorment vaig iniciar la formació en el Mètode Feldenkrais, on vaig adquirir un sòlid coneixement sobre el sistema nerviós que m'ha permès entendre la profunda interrelació del corporal, l'emocional i el racional i com això afecta a la persona que sofreix ansietat.

Finalment sense dolors musculars, sense ansietat i sense medicació un bon dia fa ja 9 anys vaig obrir la meva consulta. En ella, amb la meva formació professional i la meva experiència vital ajudo les persones amb qualsevol tipus de dificultad personal i especialment a les que pateixen ansietat per tal que, com jo vaig poder fer, elles tambe´la deixin de patir. A aquest efecte he creat una manera de treballar clara i directa perquè no hagin de fer un recorregut tan llarg com el que vaig haver de fer jo.

Les meves dades professionals

Formació en Teràpia Gestalt (membre adherent de la AETG Asociación Española de Terapia Gestalt).

Formació en Teràpia Gestalt i PNL (Practitioner). Professora del Mètode Feldenkrais.

Creadora del mètode OASI® per a l'ansietat.

Autora del llibre "La ansiedad NO ES un mosquito que pasa y me pica".